Güreş İstişare Toplantısı yapıldı

23.12.2013 - 12:00

Türk Güreş Vakfı tarafından düzenlenen “Türk Güreşi’nin Dünü-Bugünü-Yarını” konulu istişare toplantısı Türk Güreş Vakfı’nın Ankara/İncek’te bulunan otelinde (Olimpik Park Otel) yapıldı. Olimpiyat, dünya ve Avrupa şampiyonalarında ilk üç dereceye giren güreşçilerle güreş sporuna emek verenlerin davet edildiği toplantı 21-22 Aralık 2013 tarihinde 4 oturum olarak düzenlendi. Toplantı 21 Aralık 2013 günü saat 10:00 da başladı. Saygı duruşu-İstiklal Marşı ve Divan’ın oluşumundan sonra Vakıf Başkanı Sayın Ahmet Ayık açılış konuşmasını yaptı. Ardından Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Sayın Hamza Yerlikaya güreş sporunun bugün ki durumunun çerçevesini çizdi, güreş camiasının birlik ve beraberliğe ihtiyacı olduğunu belirterek , kamp merkezler,milli takımlar,antrenörler,ligler,müsabakalar v.b. konusunda yeni düzenlemeler yapıldığının altını çizdi. Sabahki oturumda sekiz konuşmacı söz aldı. Öğleden sonraki oturumda ise on iki konuşmacı güreş sporunun bu gün ki durumu, sorunlar ve çözüm yolları konusunda düşüncelerini açıkladılar.22 Aralık 2013 günü yapılan üçüncü ve dördüncü oturumlarda konuşmacılar , müsabaka kurallarında sık sık değişiklik yapılmasının Türk güreşini olumsuz yönde etkilediğini belirttiler. Medyanın güreş sporuna ilgisinin arttırılması için çaba sarf edilmesi gereği vurgulandı. Dört oturumda 31 konuşmacı söz alarak güreş sporunun sorunlarını dile getirdiler ve çözüm yolları konusunda görüşlerini bildirdiler.

Tüm katılımcılar toplantının amacına ulaştığı konusunda hemfikir olduklarını, istişare toplantılarının daha sık düzenlenmesinde yarar olduğunu belirttiler.

Toplantıda yapılan konuşmalar bir kitapçıkta toplanacak ve başta Türkiye Güreş Federasyonu Başkanlığı olmak üzere ilgililere gönderilecektir.

Habere ait resim galerisi